lördag 14 mars 2009

Morotskaka


Idag har vi bakat min favvo-kaka. Sååå gott, skulle kunna äta mig sjuk på den!! Om någon vill prova, här e receptet:

Morotskaka

Mycket god och enkel kaka som är nyttigare än andra sockerkakor eftersom den innehåller olja istället för margarin eller smör samt att den innehåller mandel eller nötter och morötter.

En mycket god morotskaka som du även kan göra med lågt GI (se tips).

Klocka Tid: 3 timmar, varav 15-30 min arbete (beroende på om du har matberedare eller inte)

1 kaka, ca 8-12 bitar

Laktosfritt -Byt ut philadelphiaosten mot soja-cream cheese.
Du behöver:

* 3 morötter (ca 200 g), finrivet
* 3/4 dl mandel eller nötter (ca 50 g)
* 2 ägg
* 2 dl socker (eller råsocker)
* 1 tsk kanel
* ev. ½ tsk ingefära
* 1 tsk vaniljsocker
* ½ tsk bikarbonat
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl vetemjöl
* 1 dl olja

Glasyr:

* 100 g philadelphiaost naturell
* ½-1 dl florsocker
* ev. 1 tsk citron- eller limesaft

Vispa först ägg+socker pösigt, efter det är det bara att blanda med resten av ingredienserna. Ca.45 min. i ugn (175 grader), låt kakan svalna innan du sätter på glasyren. Jag brukar laga dubbelsats, då får man tillräckligt för en hel ugnsplåt, och kan frysa ner!

1 kommentar:

Fam. M sa...

Mums! Sååå gott!!!